fredag 13. november 2015

Bokeske tutorial

Jeg fikk bestilling på å lage noe til et bryllup i England. Tanken var at jeg skulle lage en eksplosjonsboks og jeg gikk i gang med det. Jeg dekorerte lokket og ble veldig fornøyd med det. Men så stoppet det helt opp og jeg fant hverken ark jeg ville bruke og kaka inni ble ikke slik jeg hadde tenkt. Så kom jeg på at jeg kunne lage en bokeske. Det har jeg gjort bare en gang før og det er fryktelig mange år siden. Så jeg googlet tutorials på bokeskekort og fant litt ulikt, men syntes ikke de var så veldig forklarende. Da ble det til at jeg laget en egen tutorial på den. Er ikke sikkert at min er det spor bedre enn andre sine, men jeg forsto den :-) Og da har jeg den liggende i bloggen min til jeg skal lage den en annen gang.
Først kuttet jeg til 2 ark som var 4"x 9,5" og 2 ark som var 4,5" x 9,5". Her har jeg brukt vanlig hvit Bazzill.

Så preget jeg på hver 1/2". Jeg tok først på hver hele tomme og så snudde jeg arket og preget på hver halve tomme.

Så brettet jeg de sammen til trekkspill og brukte bonefolder mellom hver brett. Så tok jeg og klemte de sammen og gikk over med sverteverktøy for å gjøre arkene litt "gamle" av utseende.

Så flettet jeg de inn i hverandre og limte hvert hjørne sammen. Du trenger kun lim på det ytteste laget på forsiden og baksiden. Jeg festet dette med papirklemmer og lot det ligge og tørke. 

Så brukte jeg et litt stivere kartong som heter Bazzill Marshmallow. Jeg målte ut at jeg ville ha ca 1/2" bredere enn selve rammen på alle sider. Dette er jo en smakssak. Men målet på denne kartongen ble da 12"x 5.5". Så preget jeg på 4.5" fra begge sider. Så målte jeg ut ark ut i fra dette.

HUSK!!!! Om du skal ha på sløyfebånd til å lukke med må dette limes på FØR du har på mønsterarkene.

Her er min bokseske:Lykke til :-)
1 kommentar:

Tusen takk for at du har tatt deg tid til å se på bloggen min og at du legger igjen en kommentar til meg. Ønsker deg en fortsatt kreativ dag :-)