lørdag 23. april 2016

Vintage fotoapparat


Også denne gangen vokste det en tutorial ut av manglende tutorials på det jeg ønsket å lage. Kom over en video på Youtube med det jeg ønsket å lage og på bakgrunn av den laget jeg en tutorial. Jeg liker best å ha det trinn for trinn slik at jeg kan følge det i mitt eget tempo fremfor å se på video samtidig som jeg skal lage noe selv. Men det er selvfølgelig en smakssak. Håper denne er forståelig... Maaaaaaange bilder. Og jeg ga den bort før jeg fikk tatt bilder av resultatet, så det bildet fikk jeg oversendt fra mottaker etterpå. Så beklager kvaliteten og at det bare er et bilde av det ferdige fotoapparatet. 
Trinn 1: Kutt i kartong et ark på 8"x10" og et ark i 7"x10". 

Trinn 2: Kutt 4 stk kartong i 5"x4". Legg så arket på skrå inn i skjærebrettet slik at det måler 3" nede og 4" oppe. Gjør dette på begge sidene slik at du får 4 biter som på bildet. 

Trinn 3: Kutt en kartong i 3 3/4"x 3 3/4", en kartong i 2 1/8" x 2 1/8" og en dorull i 2 1/2". Lim dorullen i senter av den biten som er 3 3/4". VIKTIG!!! Dersom du ønsker et bilde inni objektet så må dette limes på før du fester dorullen til arket. 

Trinn 4: Preg alle 4 bitene på 1/2"

Trinn 5: Preg på den kartongen som målte 7"x10" inn 2" på 3 sider slik at du sitter med et kvadrat på 6". Klipp inn for å lime sammen til en halv boks. 

Trinn 6: På kartongen som målte 8"x10" scorer du 1/2" inn på begge langsidene og på ene kortsiden. På den andre kortsiden scorer du på 1 1/2" og på 3 1/2". Klipp som vist på bildet. og lim sammen.

Trinn 7: Jeg ønsket at bilde inni mitt objekt og derfor merket jeg et kryss på den kartongen som måler 2 1/8"x og 2 1/8" og puncher ut en sirkel på 2". Så limer jeg transparent ark på baksiden slik at det går å se gjennom dorullen.

Trinn 8: Fest den minste biten på toppen av dorullen.

Trinn 9: Lim så alle de 4 delene som har rombeform oppe og nede slik at du får et objekt som ser slik ut. OBS!!! 2 av "trekkspillene" må limes motsatt vei slik at de felles inn i hverandre, men dette vil du se når du skal lime de på.

Lim så objektet fast til boksen og pynt etter ønske. Husk å lim på mønsterark på boksen før du limer objektet på.


Lykke til :-)


1 kommentar:

Tusen takk for at du har tatt deg tid til å se på bloggen min og at du legger igjen en kommentar til meg. Ønsker deg en fortsatt kreativ dag :-)