torsdag 17. mars 2016

El-gitar med tutorial

For de av dere som var inne å så på lastebilen jeg hadde laget, så røpet jeg jo at jeg også skulle lage en gitar. Jeg fant ingen tutorials som passet til det bildet jeg hadde i hodet over hvordan jeg ville at den skulle være. Så da laget jeg like godt en selv. Ble veldig fornøyd med resultatet (det må det vel være lov å si...?) Denne er hverken vanskelig eller spesielt tidkrevende.

Jeg fant denne malen på Pinterest. Den printet jeg ut i A4 format og klippet ut.Så tegnet jeg over på Bazzil. Jeg har brukt Marshmellows ark da disse er litt tykkere enn vanlig Bazzil. Klipp ut 2 stk.


Tegn over samme malen på et mønsterark. Jeg har valgt rød Bazzil. Klipp de litt mindre enn den hvite kartongen slik at det blir en kant rundt. Lim de sammen,

Så pyntet jeg med speilkartong ut i fra hvordan en gitar ser ut på ekte. Så tok jeg litt sorte perler rundt om kring. 2 store perler som skal forestille knappene på gitaren (de til volum og et eller anna, jeg er ikke noe god på fagtermer på el.gitar...) Så tok jeg 6 hull i den nederste "plata" som er til strengene. Strengene klippet jeg 3 cm lengre enn selve gitaren. Jeg brukte tråd med ståltråd inni.

Fest så dobbelsidig tape på baksiden slik:

Deretter stakk jeg tråden gjennom hullene, bøyde de fremover og festet de på tapen. Så tok jeg splittbinders i alle hullene.

Så laget jeg en eske som er mellom del 1 og del 2. Denne er 23x29 cm. Score på 6 cm hele veien rundt og lim sammen. Lokket er 15x21 cm, scoret på 2 cm hele veien rundt. Bruk flytende lim når du monterer esken slik at du får bunnen av gitaren og overdelen av gitaren rett over hverandre. Jeg laget et lite kort inni der jeg bare har tegnet på noen noter og G-nøkkel.

Her er det ferdige resultatet. Plekteret har jeg klippet ut for hånd og limt på. Stemplet på "Gratulerer" og skrevet tallet for hand. 


Håper dette var til inspirasjon og at det er flere som vil prøve seg på denne. Perfekt til konfirmasjon til de som er glad i musikk.

4 kommentarer:

  1. Den ble kjempetøff, og takk for at du forklarte så godt hvordan du har laget den. Du har god grunn til å skryte av deg selv 😀

    SvarSlett
  2. Så kul! Absolutt lov å væte stolt av denne :D

    SvarSlett
  3. Wow så kult , kjempefin og flott oppskrift.

    SvarSlett

Tusen takk for at du har tatt deg tid til å se på bloggen min og at du legger igjen en kommentar til meg. Ønsker deg en fortsatt kreativ dag :-)